ИНФО ЦЕНТЪР
Архив
Календар
октомври 2017
П В С Ч П С Н
« сеп    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Мащаб
Съдебни актове.

За да направите справка за съдебни актове отидете и задръжте мишката на меню "Справки по дела". Ще се покажат три менюта, натиснете с левия бутон на мишката върху "Справка за приключени дела". В показалият се прозорец изберете вида на делото напишете номер на дело и година или номер на акт и година, или изберете от коя дата да бъде справката и натиснете с левия бутон на мишката върху бутона "Търси".

Архив за ‘Новини’ Категория

Във връзка с постъпили журналистически въпроси съобщаваме следното:

Общото събрание на съдиите от СГС реши да предложи на ВСС за временно изпълняващ функциите председател съдия Десислава Попколева. За нея гласуваха 55 съдии от 69 присъстващи с право на глас.

Кандидатурата й бе издигната от съдия Здравка Иванова, която мотивира предложението си с това, че съдия Попколева се ползва с най-голямо доверие сред колегите си.

Другата кандидатура – на съдия Светлин Михайлов, беше издигната от съдия Антон Урумов, който заяви, че той е достоен кандидат. Съдия Михайлов получи 5 гласа „за“.

Председателят на СГС Калоян Топалов изпрати днес ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТТА НА РЪКОВОДСТВОТО НА СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД ЗА ПЕРИОДА 07.07.2015 г.-29.09.2017 г. до Съдийската колегия на ВСС, председателя на ВКС Лозан Панов и председателя на САС Даниела Дончева.

Отчетът съдържа в систематизиран вид предприетите от ръководството на Софийски градски съд мерки по организационното и административно управление на най-големия окръжен съд в страната, осъществените структурни промени и утвърдените вътрешно нормативни актове за преодоляването на недобрите съдебни практики. Визираните промени и постигнати резултати са вследствие усилията както на ръководството на съда, така и на ръководителите на отделните административни служби в него и на самата администрация. Отчетени са преодоляването на заварените съществени пропуски в правораздавателната дейност, липсата или лошата организация на администрацията и дейността на съда като цяло, с търсенето на работещо решение по отношение на кадровия дефицит при магистратите и съдебните служители, и то в условията на изключителна натовареност на съда и огромни обществени очаквания, и въпреки често срещаното неразбиране от страна на част от магистратите, съдебните служители и кадровиците от ВСС.

 

Със заповед от днес (25.09.2017 г.) на председателя на СГС Калоян Топалов „Правилата за административно обслужване на граждани и юридически лица“ са променени, съобразно разпоредбите на обнародвания на 22.08.2017 г. Правилник за администрацията в съдилищата.

Основните изменения са, че страните и техните защитници имат право да заснемат или фотографират с технически средства съдържащите се в тях документи.

Служителите от деловодствата ще издават копия от книжата по делата в деня на поискването им от страните и след представяне на доказателства за заплатена държавна такса за издаване на незаверен препис.

 

Началното обучение на съдебните заседатели, които не са участвали в предходните две издания, ще се проведе на 9 октомври 2017 г. в гр. София, Съдебна палата, зала 15 от 13.00 часа. Обучението е с продължителност 4,5 часа, а регистрацията на участниците ще започне от 12,15 ч.

Прочетете останалата част на този пост »

След спечелен конкурс за повишаване в длъжност и във връзка с влязло в сила решение на Съдийската колегия на ВСС по протокол № 30 от 19.07.2017 г. в Софийски градски съд встъпиха в длъжност съдиите Албена Ботева и Силвана Гълъбова. Със заповед на председателя на СГС Калоян Топалов съдия Ботева е определена за председател на І-20 състав в Гражданско отделение – първоинстанционни състави, а съдия Гълъбова  поема 5 брачен състав в Гражданско отделение – брачни състави. След като официално подписаха актовете си, новите съдии бяха поздравени на чаша вино от ръководството на съда и от колегите си, които встъпиха в длъжност няколко дни по-рано.

СНИМКИ 1, 2, 3

PageRank Checking Icon