ИНФО ЦЕНТЪР
Архив
Календар
април 2018
П В С Ч П С Н
« мар    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Мащаб
Съдебни актове.

За да направите справка за съдебни актове отидете и задръжте мишката на меню "Справки по дела". Ще се покажат три менюта, натиснете с левия бутон на мишката върху "Справка за приключени дела". В показалият се прозорец изберете вида на делото напишете номер на дело и година или номер на акт и година, или изберете от коя дата да бъде справката и натиснете с левия бутон на мишката върху бутона "Търси".

Архив за ‘Новини’ Категория

След спечелен конкурс за повишаване в длъжност и във връзка с влязло в сила решение на Съдийската колегия на ВСС по протокол № 30 от 19.07.2017 г. в Софийски градски съд встъпиха в длъжност съдиите Петя Георгиева, Райна Стефанова, Елена Радева, Маргарита Апостолова и Никола Чомпалов. След като официално подписаха актовете си, новите съдии бяха поздравени от ръководството на съда и от колегите си.

СНИМКИ 1,2,3,4,5,6

Търсенето по име на страна в секцията „Настоящи дела“ в сайта на Софийски градски съд считано от 23.04.2018 г.  не е активно. Ограничението се въвежда съгласно Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и свободното движение на такива данни, който ще се прилага пряко във всички държави-членки от 25 май 2018 г.

Днес – 12.04.2018 г. Софийски градски съд отвори вратите си за всички желаещи да се запознаят с дейността на институцията. Група студенти и преподаватели от юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ проследиха наказателно дело от обществен интерес, присъстваха на случайно разпределение на дела и разгледаха съдебни деловодства. Бъдещите юристи участваха и в дискусия със зам.-председателите на СГС Даниела Борисова и Радостина Данаилова и съдиите Албена Ботева и Владимир Вълков. Студентите се интересуваха най-вече от законодателните промени в сферата на правосъдието, натовареността на съдиите и начините за повишаване на доверието в съдебната система.

СНИМКИ: 1, 2, 3, 4, 5

Във връзка с медийни публикации относно продължителността и движението на гражданско дело № 3406/2016 г. Ви информираме следното:

Делото е образувано на 17 Март 2016 г. по иск на КОНПИ (сегашно наименование КПКОНПИ) срещу 27 ответници, намиращи се на територията на три различни държави (България, Люксембург и Британски Вирджински острови). Исковата молба се състои от 471 страници, а приложенията към нея са многобройни. Спазването на законните изисквания за размяна на книжа отнема значително време поради обема на документите, броя на ответниците и усложненията, свързани с връчването на книжа в чужди държави. Съдът се е произнасял неколкократно по искания на КОНПИ за допускане на обезпечителни мерки, във връзка с които произнасяния са подадени 17 въззивни частни жалби, които съдът е администрирал чрез даване на указания за отстраняване на нередовности и размяна на книжа между насрещни страни.

Прочетете останалата част на този пост »

На 12.04.2018 година от 09.00 часа в Софийски градски съд ще се проведе „Ден на отворените врати“. В инициативата ще вземат участие студенти по право от СУ „Климент Охридски“, които ще се запознаят със системата за разпределение на дела, работата на деловодствата и ще присъстват на съдебно заседание по дело от обществен интерес, след което ще участват в дискусия със съдии и ще имат възможност да зададат въпросите си. В събитието могат да участват и всички журналисти и граждани, които проявяват интерес към работата на Софийски градски съд.

PageRank Checking Icon