Относно справките за настоящи дела. След като се направи регистрация, за да получите достъп до модула за справки по настоящи дела в страницата на Софийски градски съд, е необходимо да се извърши одобрение на подадената заявка от системните администратори на съда. Одобряване на регистрациите се извършва в рамките на 24 часа. Имейл за успешна регистрация не се изпраща. На един потребител се активира само една регистрация, другите биват изтривани. Понякога дава съобщение за изтекла сесия, но въпреки това изпраща заявката за регистрация до администраторите.
Мащаб
Съдебни актове.

За да направите справка за съдебни актове отидете и задръжте мишката на меню "Справки по дела". Ще се покажат три менюта, натиснете с левия бутон на мишката върху "Справка за приключени дела". В показалият се прозорец изберете вида на делото напишете номер на дело и година или номер на акт и година, или изберете от коя дата да бъде справката и натиснете с левия бутон на мишката върху бутона "Търси".

Архив
Календар
август 2016
П В С Ч П С Н
« юли    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Френският гражданин Мурад Хамид ще бъде предаден на компетентните съдебни власти на Република Франция въз основа на Европейска заповед за арест от 29.07.2016 г. Това реши днес Софийски градски съд, 12 състав, Наказателно отделение. Хамид не се възползва от тридневния законов срок, в който можеше да се откаже от първоначалното си заявление, че иска незабавно да бъде екстрадиран във Франция. СГС допуска и предаване на всички вещи, които той е носел към момента на ареста му. До фактическото му екстрадиране, френският гражданин ще остане с мярка “Задържане под стража”. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.
ЦЯЛОТО РЕШЕНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

В Софийски градски съд не са допуснати нарушения по образуването, разпределението и движението на гр. д. № 6289/2016, касаещо граждански иск, подаден от служител на ГДБОП срещу зам.-главния прокурор Борислав Сарафов. Това е основната констатация в становището на Любомир Крумов, инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет. Проверката на ИВСС бе извършена след сигнал от председателя на Софийски градски съд Калоян Топалов, във връзка с разпространеното на 30.05.2016 г. от пресцентъра на ВКП лично становище на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов, в което той заявява, че има „лоша организация при администрирането на делата в съда, или очевидна и явна недобросъвестност при изпълнение на служебните задължения“. Проверката на ИВСС установи, че твърденията на г-н Сарафов са абсолютно неверни – достъп до делото не е искан и не е предоставян, то е образувано съобразно разпоредбите на Правилника за администрацията на съдилищата, разпределението е извършено в съответствие с приетата от ВСС Единна методика за разпределение на делата, след което е докладвано незабавно на определения съдия, който също е действал по закон.

ЦЯЛОТО СТАНОВИЩЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

 

След спечелен конкурс за първоначално назначаване на длъжност “съдия” и с решение по протокол №8 от заседание на Съдийската колегия на ВСС, проведено на 14.06.2016 г., днес в Софийски градски съд встъпи в длъжност съдия Емилия Александрова. Със заповед на Председателя на СГС Калоян Топалов, тя беше определена за председател на I-ви първоинстанционен брачен състав и за член съдия на I-ви въззивен брачен състав.

ИНФОРМАЦИЯ за съдебните репортери, отразяващи делата с медиен интерес в СГС за периода 11-15 юли 2016 г.

Прочетете останалата част на този пост »

В установения от закона двуседмичен срок съдия Лилия Илиева, председател на VІ-3 състав, Търговско отделение постанови решение по фирмено дело № 346/2016, с което отказва вписване в регистъра на политическите партии на новоучредената ПП „Демократи за отговорност, свобода и толерантност“. Във връзка с многобройните журналистически въпроси публикуваме цялото РЕШЕНИЕ на съдия Лилия Илиева.

PageRank Checking Icon