ИНФО ЦЕНТЪР
Архив
Календар
септември 2017
П В С Ч П С Н
« авг   окт »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Мащаб
Съдебни актове.

За да направите справка за съдебни актове отидете и задръжте мишката на меню "Справки по дела". Ще се покажат три менюта, натиснете с левия бутон на мишката върху "Справка за приключени дела". В показалият се прозорец изберете вида на делото напишете номер на дело и година или номер на акт и година, или изберете от коя дата да бъде справката и натиснете с левия бутон на мишката върху бутона "Търси".

Архив заЕ, 2017

Във връзка с постъпили журналистически въпроси съобщаваме следното:

Общото събрание на съдиите от СГС реши да предложи на ВСС за временно изпълняващ функциите председател съдия Десислава Попколева. За нея гласуваха 55 съдии от 69 присъстващи с право на глас.

Кандидатурата й бе издигната от съдия Здравка Иванова, която мотивира предложението си с това, че съдия Попколева се ползва с най-голямо доверие сред колегите си.

Другата кандидатура – на съдия Светлин Михайлов, беше издигната от съдия Антон Урумов, който заяви, че той е достоен кандидат. Съдия Михайлов получи 5 гласа „за“.

ИНФОРМАЦИЯ за съдебните репортери, отразяващи делата с медиен интерес в СГС за периода 2-6 октомври 2017 г.

Прочетете останалата част на този пост »

Председателят на СГС Калоян Топалов изпрати днес ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТТА НА РЪКОВОДСТВОТО НА СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД ЗА ПЕРИОДА 07.07.2015 г.-29.09.2017 г. до Съдийската колегия на ВСС, председателя на ВКС Лозан Панов и председателя на САС Даниела Дончева.

Отчетът съдържа в систематизиран вид предприетите от ръководството на Софийски градски съд мерки по организационното и административно управление на най-големия окръжен съд в страната, осъществените структурни промени и утвърдените вътрешно нормативни актове за преодоляването на недобрите съдебни практики. Визираните промени и постигнати резултати са вследствие усилията както на ръководството на съда, така и на ръководителите на отделните административни служби в него и на самата администрация. Отчетени са преодоляването на заварените съществени пропуски в правораздавателната дейност, липсата или лошата организация на администрацията и дейността на съда като цяло, с търсенето на работещо решение по отношение на кадровия дефицит при магистратите и съдебните служители, и то в условията на изключителна натовареност на съда и огромни обществени очаквания, и въпреки често срещаното неразбиране от страна на част от магистратите, съдебните служители и кадровиците от ВСС.

 

Със заповед от днес (25.09.2017 г.) на председателя на СГС Калоян Топалов „Правилата за административно обслужване на граждани и юридически лица“ са променени, съобразно разпоредбите на обнародвания на 22.08.2017 г. Правилник за администрацията в съдилищата.

Основните изменения са, че страните и техните защитници имат право да заснемат или фотографират с технически средства съдържащите се в тях документи.

Служителите от деловодствата ще издават копия от книжата по делата в деня на поискването им от страните и след представяне на доказателства за заплатена държавна такса за издаване на незаверен препис.

 

ИНФОРМАЦИЯ за съдебните репортери, отразяващи делата с медиен интерес в СГС за периода 25-29 септември 2017 г.

Прочетете останалата част на този пост »

PageRank Checking Icon