ИНФО ЦЕНТЪР
Архив
Календар
октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Мащаб
Съдебни актове.

За да направите справка за съдебни актове отидете и задръжте мишката на меню "Справки по дела". Ще се покажат три менюта, натиснете с левия бутон на мишката върху "Справка за приключени дела". В показалият се прозорец изберете вида на делото напишете номер на дело и година или номер на акт и година, или изберете от коя дата да бъде справката и натиснете с левия бутон на мишката върху бутона "Търси".

Архив за ‘Без категория’ Категория

СЪОБЩЕНИЕ

СЧИТАНО ОТ 01.01.2018г., ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПЪРВОНАЧАЛНА РЕГИСТРАЦИЯ И ЗА ВПИСВАНЕ НА ПРОМЕНИ НА ВПИСАНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА, ОТНОСНО ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ – СДРУЖЕНИЯ, ФОНДАЦИИ И НАРОДНИ ЧИТАЛИЩА СЕ ПОДАВАТ САМО В АГЕНЦИЯ ПО ВПИСВАНИЯ ПО СЪОТВЕТНИЯ РЕД И ОБРАЗЕЦ.

Заместник председателят на СГС съдия Мина Мумджиева изпрати днес до Съдийската колегия на ВСС становище, в което изразява необходимостта от спешно решение на въпроса с назначаването на изпълняващ функциите председател на Софийски градски съд. Становището е с копие и до председателя на САС Даниела Дончева. В приложението към писмото е и протоколът от Общото събрание на съдиите, на което те избраха да предложат на ВСС да определи съдия Десислава Попколева за и.ф. председател на СГС.

Внесеният от СГП обвинителен акт срещу Трайчо Трайков, Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Петър Василев, Любомир Евстатиев и Радослав Рачев ще бъде разпределен утре (29.08.2017 г.) в 10.30 часа в 12 кабинет.

181 съдебни заседатели с мандат 2017 г. – 2021 г. положиха клетва днес пред Общото събрание на съдиите от Софийски градски съд. Председателят на СГС Калоян Топалов им пожела да бъдат независими, да се вслушват в сърцето, но и в разума си, да са готови за всякакви предизвикателства, тъй като Софийски градски съд често е в “окото на бурята”. Новите съдебни заседатели ще преминат през задължително начално обучение, организирано от НИП и ще бъдат включени в системата за случайно разпределение на дела.

СНИМКИ 1,2,3,4,5

 

След полагане на клетва днес девет младши съдии встъпиха в длъжност в Софийски градски съд. Младите юристи бяха тържествено посрещнати от ръководството на съда.

„Пожелавам ви да намерите баланса между работата и личния живот, да обичате професията си, защото да бъдеш съдия е призвание. Всеки може да работи като съдия, но не всеки е съдия. Разчитайте на мен и на ръководството на СГС, с каквото можем ще помагаме“, каза председателят на Софийски градски съд Калоян Топалов. На чаша вино младшите юристи разговаряха и със зам.-председателите на СГС – съдия Даниела Борисова, съдия Биляна Балинова и съдия Радостина Данаилова, които ги запознаха с бъдещата им работа и с правилата в съда.

СНИМКИ 1,2,3,4,

PageRank Checking Icon