ИНФО ЦЕНТЪР
Архив
Календар
януари 2020
П В С Ч П С Н
« дек.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Архив за ‘Без категория’ Категория

Софийският градски съд отбеляза 60 години от създаването си на тържествена церемония в Съдебната палата, която се проведе на 12 декември 2019 г. Официални приветствия бяха прочетени от президента Румен Радев, кмета на София Йорданка Фандъкова, министъра на правосъдието Данаил Кирилов, председателя на ВАС Георги Чолаков. От името на Висшия съдебен съвет поздравления поднесе г-жа Вероника Имова.

Прочетете останалата част на този пост »

Уважаеми потребители,

В изпълнение на проект по Оперативна програма “Добро управление” се реализира унифициран шаблон за съдържанието на интернет страниците на съдилищата.

В тази връзка, Ви уведомяваме, че вече работи нова и актуализирана уеб страница на Софийски градски съд, която можете да посетите на адрес: https://sgs.justice.bg.

Успоредно с новата уеб страница, действащия до момента сайт на Софийски градски съд: https://scc.bg, ще бъде функционален и информацията в него ще е актуална до края на м. Декември 2019 г.

ИНФОРМАЦИЯ за съдебните репортери, отразяващи делата с медиен интерес в СГС за периода 16-20 декември 2019 г.

Прочети още

ИНФОРМАЦИЯ за съдебните репортери, отразяващи делата с медиен интерес в СГС за периода 9-13 декември 2019 г.

Прочетете останалата част на този пост »

Софийски градски съд отхвърли молбата за регистрация на политическа партия „Няма такава държава“.  Мотивът на съдебния състав, с председател Татяна Костадинова е, че „Използване на знамето в символа на партията е налице не само когато има пълна идентичност в двата знака, но и когато внушението е достатъчно силно, че да създаде възможност гражданите да свържат символа със знамето на Републиката. Според съдебния състав представеното графично изображение не само не разколебава, а засилва формирания по-горе извод, че „интегрираните цветове бяло, зелено, червено“ биха могли да внушават за използване на знамето на Републиката. Относно името на партията съдът приема, че „изразът „няма такава/няма такъв …“ би могъл да е противен на добрите нрави, само когато се отнася до държавността, схваната като комплекс от държавни органи и институции. Когато обаче той окачествява не държавността, а състоянието на държавата, изразът се явява по-скоро оценка, а не обида. Решението може да се обжалва или протестира пред Върховния касационен съд в седемдневен срок от връчване на препис.

ЦЯЛОТО РЕШЕНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

PageRank Checking Icon