ИНФО ЦЕНТЪР
Архив
Календар
декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Мащаб
Съдебни актове.

За да направите справка за съдебни актове отидете и задръжте мишката на меню "Справки по дела". Ще се покажат три менюта, натиснете с левия бутон на мишката върху "Справка за приключени дела". В показалият се прозорец изберете вида на делото напишете номер на дело и година или номер на акт и година, или изберете от коя дата да бъде справката и натиснете с левия бутон на мишката върху бутона "Търси".

Във връзка с неверни твърдения, публикувани в правен сайт, уточняваме следното:

На 29 ноември 2018 г. постъпи, адресирано до и.ф. председателя Десислава Попколева, искане от 56 съдии от СГС да бъде свикано Общо събрание, на което да се обсъди гласуването на ВСС при избора на председател на съда, както и да бъдат поканени на събранието членовете на Съдийската колегия на ВСС. Въз основа на искането, което изхожда от повече от една трета от съдиите, и.ф. председателят Десислава Попколева свика Общо събрание на СГС на 3 декември 2018 г. с една единствена точка, съгласно посоченото по-горе искане.

Категорично не отговарят на истината твърденията в публикацията, че след избора на председател в СГС са свикани събрания на отделенията, „на които съдии са били агитирани да се включат в атаката срещу решението на ВСС“.

Събрание на съдиите от Търговско отделение не е провеждано след 04.10.2018 г. и към настоящия момент такова не е насрочено.

Събрание на съдиите от Гражданско отделение – въззивни състави не е провеждано след 16 април 2018 г. и към настощия момент не е насрочено такова.

На 28 ноември 2018 г. е било проведено събрание на съдиите от първоинстанционните граждански състави. Това събрание е насрочено с покана от съдия Албена Ботева – и.ф. заместник-председател от 23.11.2018 г. (4 дни преди избора на ВСС) и с дневен ред, включващ две точки. Първата точка относно противоречива съдебна практика във връзка със застрахователни дела и потребителски спорове. Втората точка е относно натовареност на отделението. На събранието са обсъждани единствено въпросите, включени в дневния ред.

В рамките на посочения в публикацията период, а именно след избора на председател на съда, е насрочено единствено събрание на съдиите от Наказателно отделение. Събранието е насрочено за 04.12.2018 г., с покана от 29.11.2018 г. от съдия Даниела Борисова – заместник-председател, за обсъждане на организационни въпроси на отделението по повод постъпило същия ден искане от председателя на Софийския апелативен съд във връзка с командироване на съдия Величка Цанова.

Считано от 15.10.2018 г. ръководството на съда включва единствено и.ф. председателя Десислава Попколева, заместник-председателя Даниела Борисова и и.ф. заместник-председател Албена Ботева, чиито действия по инцииране на събрания на съдиите от Софийски градски съд, за визирания в публикацията период, се изчерпват с посочените по-горе.

Всяка друга интерпретация не се основава на осъществилите се факти и независимо от намеренията на авторите й води до излишно напрежение и уронва престижа на съдиите.

 

 

 

 

Коментари са затворени.

PageRank Checking Icon