ИНФО ЦЕНТЪР
Архив
Календар
януари 2020
П В С Ч П С Н
« дек.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ОПИСАНИЕ

 • Съдържание на информацията за съдебните дела от система САС “Съдебно деловодство”, функционираща в съдилищата
 • Получаване на достъп до информация за съдебните дела
 • Търсене на информация за съдебни дела

Уеб порталът за достъп до информация за съдебните дела осигурява данни за:

 • Постъпили входящи документи за образуване на дела – дата на регистриране, страни, резолюции на съдията;
 • Образувани дела – дата на регистриране на входящия документ и вид, дата на образуване на делото и страни;
 • Проведени открити, закрити и разпоредителни заседания – дата и вид на заседание, резултат, диспозитив от съответния протокол;
  Забележка! Диспозитив не се извежда, ако заседанието е проведено при закрити врата;
 • Постановени съдебни актове – вид и дата на съдебния акт, диспозитив;
  Забележка! Диспозитив не се извежда, ако съдебният акт не подлежи на публикуване в Интернет;
 • Постъпили жалби, протести, частни жалби и протести – дата на регистриране, резолюции на съдията, дата на изпращане в по-горна инстанция, дата на връщане и резултат от обжалването;
 • Постъпили в хода на съдебното производство документи – молби (за отлагане на дело, за поправка или допълване на решения, за приемане на допълнителни доказателства, за кумулация, за изменение на мярката за неотклонение и други), писмени защити, заявления за промяна в обстоятелствата, действия на кредитори и длъжници и други.

Имената на физически лица – страни в съдебните производства се извеждат с инициали, а цифрите за ЕГН са заменени с текст “**********”.

Премахната е възможността за регистриране на нови потребители в портала за справки. След въвеждане за потребителско име и парола на отпреди регистриран потребител, a считано от 18.11.2016 г., с цел улеснение на потребителите при работа с портала за справки по дела, справките могат да бъдат извършвани без да е необходима регистрация и вписване с потребителско име и парола. Вход в портала се реализира като оставите полетата за име и парола празни и директен избор на бутон “ПОТВЪРЖДЕНИЕ”, за да се направи конкретна справка, от изведения списък се избира съответния съд.
Забележка! Когато в портала е включен само един съд, не е необходимо да се избира.

В зависимост от това с каква информация за търсене разполага потребителя, могат да се извършат следните справки:

 • Справка за дело/документ – за “Входящ документ” търсенето може да се извърши по номер и година на регистриране на документа, за дело – по вид, номер и година на образуване;
 • Справка по данни за дело на друга съдебна инстанция – по данни за вид, номер и година на дело на друга съдебна инстанция.

След потвърждаване на избраните критерии се извършва търсене и в зависимост от резултата се извежда търсената информация или съобщение, че липсва такава.

За достъп до информация за съдебни дела, които в деловодната система на съда са отбелязани като “Дело с ограничен достъп” се изисква ЕГН или Булстат/ЕИК на страна по съответното дело.

За достъп до файлове с протоколи и съдебни актове от електронната папка на избрано съдебно дело може да се използва рубрика “Електронна папка”.

Информация за направените от потребителя справки, ако сте въвели потребителско име и парола, може да се получи от рубрика “Справки за извършени услуги”.

PageRank Checking Icon